EVENT 2019

OP 9 februari 2019 was het weer zover. Voor de 5de keer organiseerden we onze just4funCharityParty in Leut. De kaarten vlogen de deur uit en helaas hebben we ook mensen moeten teleurstellen omdat we sneller ´sold out´ waren dan verwacht. Tevens willen wij onze sponsors bedanken die ons enorm ondersteund hebben om dit evenement te laten plaatsvinden. Ook waren de sponsors tijdens de receptie, massaal aanwezig, om onze voorstelling van de goede doelen bij te wonen.
Het was duidelijk merkbaar dat het meerendeel geëmotioneerd was maar ook blij dat ze via dit initiatief iets terug geven konden en het verschil konden maken voor mensen die het minder goed hebben. Na de receptie begon de DJ van Domino de sfeer erin te brengen totdat de zaal volledig ontplofte met ´Domino themselves´. Het was een speciale editie waar Domino 2 uur lang het beste van zichzelf gaf. Daar de zaal vol was en het podium in het midden geplaatst was, werd het contact tussen publiek en de performer zeer intens en uitbundig gevierd. Tot in de vroege uurtjes werd er gefeest en uitgeven om onze goede doelen te ondersteunen.
Het was in een woord : fantastisch !!!!!!!!

GOEDE DOELEN 2019

GOED DOEL 1
Epilepsie bij de tiener Sofie Voncken in Maasmechelen.
 
Voor vele mensen in Maasmechelen is dit een zeer bekende zaak. De ouders van Sofie zijn reeds uitgenodigd in Brussel bij bekende politici aangaande terugbetaling van medicatie voor deze aandoening. Een korte samenvatting: Sofie kreeg reeds als klein kind enorm vele eleptische aanvallen waardoor normaal functioneren onmogelijk werd. Sofie kon niet naar school, niet normaal spelen, niet de sociale contacten opbouwen die een normaal kind nodig heeft enz. Na wat experimenteren blijkt, dat na de inname ven een klein beetje ´pure´ cannabisolie , het functioneren van Sofie enorm verbetert. Helaas ziet de politiek dit nog steeds als een illegaal gegeven.
Wij hebben besloten om ons niet in dit debat te moeien, maar wel de ouders, die enorm veel geld uitgeven voor de behandelingen, te steunen bij de aankoop- van een speciaal bad (met deurtje twv. 1500€) wat de verzorging voor Sofie zal vergemakkelijken.
GOED DOEL 2
Kansarmoede in Maasmechelen
 
Tevens hebben wij een initiatief ,met 2000€ ondersteund, dat kansarme schoolgaande kinderen een boekentas, boterhammen doos, pennen, kleurpotloden en ander schoolgerief ter beschikking stelt.
Het is schrijnend om te zien dat kansarme gezinnen de boekentas verschillende jaren van kind naar kind verder geven, omdat een nieuwe boekentas te zwaar op het gezinsbudget weegt. 
GOED DOEL 3
Ook hebben we een Turks – Koerdisch gezin financieel ondersteund. Zij zijn reeds enkele jaren geconfronteerd met het feit dat één van hun kinderen een speciale vorm van leukemie heeft. De kosten om naar het ziekenhuis in Leuven te gaan zij gigantisch en kunnen niet zomaar gedragen worden zonder externe hulp. De just4fun charity organisatie heeft besloten een tankkaart van 1000€ (Bruno) te schenken om het transport naar Leuven te bekostigen.
Wij zagen hier alleszins tot tranen beroerde ouders die zeer dankbaar waren.
GOED DOEL 4
Open hart Maasmechelen is een kleine vrijwillligersorganisatie die zich als doel stelt om op Kerstavond een compleet feest te organiseren voor minderbedeelden die met de feestdagen alleen thuis zitten, geen familie meer hebben, hun partner verloren hebben.
 
In 2018 werd dit kerstfeest georganiseerd en werd het weermaals een groot succes, waar families, kinderen, ouders, grootouders en vrienden al lachend en dankbaar de kerstavond doorbrachten.
De Just4funcharity organisatie heeft ook dit jaar weer besloten om een bedrag van 1000€ te geven aan dit goede doel.
GOED DOEL 5
12000 € aan GIVING BACK / AFRIKA TIKKUN. ( ZOALS IN VORIGE EDITIES BESCHREVEN)

GOED DOEL 6
Jong Leut
Jong Leut
 
1500€ Gifte aan Jong Leut

Door het succes van de party in 2019 hebben we ons resterende bedrag verder uitgedeeld aan enkel goede doelen in Leut en Maasmechelen. Deze goede doelen kunnen iedere gift zeer goed gebruiken tijdens de aanslepende Corona pandemie. Volgende doelen zijn gesteund. Hart voor kinderen, hart voor Maasmechelen En jong Leut.

    

just 4 fun charity party 2019