EVENT 2018

Op 26 Januari 2018 gaven we het startschot voor onze 4de editie van de Just4Fun Charity party.  De kaartenverkoop kende destijds ook weer een razende start, we behaalden al snel onze limiet en ook steunkaarten gingen weg als zoete broodjes. Zonder de vele sponsors was dit uiteraard niet mogelijk: 30 % van hen gaven minstens 50€, 50% doneerde tussen de 100€ en 200 € en dan rest ons nog een grotere dankbaarheid te tonen aan de topsponsors waaronder we Danny Duque interieur, drukkerij Gijsemberg, Carglass en Toora Belux in de schijnwerpers stellen. Zonder jullie allemaal was dit niet mogelijk en door jullie bijdrage maakten we een verschil voor enkele minderbedeelden in de gemeente Maasmechelen en in Zuid-Afrika.

Om de sponsors een extraatje te geven, organiseerden we voor het eerst een receptie alvorens de échte party van start ging. Hierdoor zat de sfeer er reeds razendsnel in en werd, in een volle zaal, tot in de vroege uurtjes gefeest.

 

Al ons harde werk, de gulle donaties van onze sponsors en de bijdrage van de vele honderden partygangers zorgden voor een netto opbrengst van zo maar eventjes 15500 € . Fantastisch resultaat, waar we wederom bijzonder trots op zijn!!!

Inmiddels werd het netto bedrag reeds gedoneerd aan onze ‘in 2018’ goede doelen.  (zie foto’s onder home) Bones4kids ontving 2000 € voor onderzoek naar niet helende breuken. Open Hart Maasmechelen kreeg 1000 €  opdat hun komend Kerstfeest voor mensen met beperkte financiële middelen een spetterend succes zou worden. De Luierbank in Maasmechelen kreeg 2500€ en natuurlijk ons Zuid Afrikaans project Afrika Tikkun ontving 10000 € voor de weeskinderen in de townships waardoor weer heel wat kinderen voeding en onderricht zouden krijgen.

 

Aan alle J4F medewerkers, aan alle sponsors en vooral aan alle party gangers van harte bedankt en tot in 2019.

 

Noteer alvast in jullie agenda :  ‘special edition’ : 5e editie Just4Fun Charity party Zaterdag 9 Februari 2019. Inkomkaarten beperkt.

GOEDE DOELEN 2018

GOED DOEL 1

bones4kids

Het probleem van niet-helende breuken (“pseudoartrose”) treft in Europa elk jaar zo’n 500 kinderen. Sommigen hebben reeds een breuk bij de geboorte, anderen lopen deze vaak op tijdens hun eerste jaar. Omdat deze aandoening aangeboren is spreken we van een congenitale pseudoartrose. Door de slechte kwaliteit van het beenvlies en omdat het bot zelf geen genezingscapaciteit heeft op de plaats van de breuk is heling bijna niet mogelijk.

De medische wereld heeft helaas nog geen pasklare oplossing voor dit ingewikkeld probleem. Een reeks chirurgische ingrepen volgt elkaar in snel tempo op (bottransport, extern fixatiesysteem, …), zonder enige garantie op succes. Amputatie is vaak de enige uitweg …

Steun bieden om het vergevorderde onderzoek naar deze problematiek een beslissende duw in de rug te geven. Dit onderzoek, uitgevoerd door “Prometheus” – de onderzoeksdevisie van skeletale weefselregeneratie aan de KU Leuven – broedt op een behandeling die het aantal operaties drastisch kan verminderen en hoop geeft op een blijvende genezing. Bone4Kids heeft concreet als doel het onderzoeksteam en administratief personeel te betalen, het experimentele en klinische onderzoek te ondersteunen, wetenschappelijke lezingen in te richten en beurzen toe te kennen. Zo geven we kinderen met een niet-helend botdefect uitzicht op een betere toekomst!

 

 

GOED DOEL 2

De luierbank Maasmechelen

Gestart op 10 april 2000.

Doelstelling is de kansarmen van Maasmechelen te ondersteunen met een voedselpakket.

Iedere vrijdagnamiddag van 13u30 tot 15u komen de mensen een voedselpakket afhalen. Zij krijgen dan een kop koffie met iets lekkers aangeboden.

Momenteel hebben we ongeveer 150 gezinnen die een minimum 2x per maand pakket mogen komen halen. Sommige gezinnen komen wekelijks.De doorverwijzing van onze gezinnen gebeurt door de sociale dienst van het OCMW, na onderzoek door de maatschappelijk werker en door kind en gezin. We werken met een 15-tal vrijwilligers. Voedsel krijgen we van de EEG, voedselbank, groenten van de veiling in St. Katelijne-Waver. De rest van de voeding wordt door ons aangekocht. Om dit voedsel te kunnen kopen zijn we afhankelijk van de subsidie van de gemeente en OCMW en van giften.

Naast de voedselbedeling kunnen de mensen ook gratis kleding krijgen. Sinds einde 2016 zijn we gestart met een luierbank. Dit betekent dat mensen met kleine kinderen tot 3 jaar, tegen een kleine vergoeding, luiers kunnen komen afhalen. Ze moeten hiervoor wel een verwijsbriefje van het OCMW of kind en gezin hebben. Naast de luiers krijgen deze mensen ook regelmatig verzorgingsproducten voor de kinderen zoals wasgeld, shampoo, bodylotion….

De eerste maal krijgt men ook andere zaken mee zoals schaartje, borstel, handdoeken, drinkbeker, …. mee. Al deze producten kopen wij zelf aan.

 

 

GOED DOEL 3

OPEN HART MAASMECHELEN  is een kleine vrijwilligers organisatie die zich als doel stelt om op Kerstavond een compleet feest te organiseren voor minderbedeelde personen die met de feestdagen alleen thuis zitten, geen familie meer hebben, hun partner verloren hebben, enz.  Voor deze mensen willen ze op Kerstavond echt iets speciaal betekenen.

In 2015 organiseerden zij dit bijzondere Kerstfeest voor het eerst, met een onwaarschijnlijk succes.  Het leverde hun aan het einde van de avond zo maar eventjes 140 tevreden, dankbare en lachende gezichten op, …  Het was voor de deelnemers maar ook voor de organisatie een avond om nooit te vergeten.

Geïnspireerd door deze prachtige ervaring heeft het team van OPEN HART MAASMECHELEN besloten om voortaan ieder jaar zulk een bijzonder Kerstfeest te organiseren, met als belangrijkste missie, minderbedeelde eenzame Maasmechelaren een onvergetelijke avond bezorgen.

 

 

GOED DOEL 4

giving back/Afrika Tikkun.

Zoals reeds in de vorige edities is beschreven.

 

INKOMKAART 2019 SPONSORS

just 4 fun charity party 2018